De repetities van Woudklank Roden

De repetities van Woudklank Roden De repetities van Woudklank Roden

De repetities van Woudklank vinden elke donderdagavond plaats van 20.00 uur tot 22.00 uur in de RK Kerk, Nieuweweg 11, te Roden.

We starten altijd met inzingoefeningen om de stem en de tong los te maken. Onze dirigent, Wim Opgelder, weet altijd nieuwe leuke oefeningen te bedenken. Het inzingen wordt  afgesloten met een canon waarbij iedereen kan genieten van het geluid van vierstemmig zingen.

Dan begint het repeteren van de muziek voor het concert waar wij op dat moment naar toe werken. Het koor krijgt hierbij van de dirigent heel bruikbare technieken om het zingen te vergemakkelijken. De sfeer is goed, positief en enthousiast.

Daar waar een passage lastig is voor een bepaalde stemsoort weet Wim dit door zijn aanwijzingen vlot te trekken. 

Hoe langer het koor met bepaalde muziek aan het repeteren is hoe meer muzikaliteit de dirigent weet toe te voegen. Zo ontwikkelt een muziekstuk van ‘noten’ naar ‘muziek’.

Om 21.00 uur staat de koffie, thee en wat lekkers klaar voor de pauze.

Na ca. 15 minuten is de (gezellige) pauze weer voorbij en gaan we verder met repeteren.

Het streven is om elk jaar een studiedag te organiseren. Op deze dag wordt meestal iemand van buitenaf betrokken bij het werken aan de muzikaliteit en presentatie van het koor. Het zijn gezellige dagen waarop hard gewerkt wordt en waar iedereen na afloop geenthousiasmeerd weer naar huis gaat.

Voorafgaand aan een concert zijn er vaak wat extra repetities, vooral als het gaat om een concert waarbij er samen met een orkest of ander koor gezongen wordt.

Log in

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?